četvrtak, 25. srpnja 2013.

I prolazi dan za danom...A ja..ja ga još uvijek čekam,čekam da dođe da se pojavi odnekuda baš onako kako sam zamišljala u svojim snovima da mi se prikrade i da me iznenadi,ali ne njega nema.Još uvijek nije došao ali ja ću čekati i dalje na njega,čekat ću ga dokle god dišem.Dok ga zamišljam ovako,prisjećam se svega,što je prošlo,prisjećam se onih dugih telefonskih razgovora nakon kojih bi uvijek plakala i tako sva u suzama dočekala jutro nadajući mu se.Istog jutra on bi me nazvao,nasmijao me i učinio mi dan ljepšim.Uvijek dok bi pričali preko telefona činio bi se sretan,nasmijan dobre volje raspoložen za sve kao da mu je svejedno,kao da mu ništa ne fali,ali nije mu svejedno i falilo mu je nešto .Falila mu je njegova malena koja je daleko od njega.I dok smo vodili razgovor u smijehu,zezanju i maštanjima odjednom bi ušutili oboje,udahnuli i opet nastavili sa pričom shvativši koliko nam je teško.Iako je bio na svoju ruku,tvrdoglav teškog karaktera po malo i hladan dođe i njegovih 5 minuta,kada pređe preko svog ponosa i prizna sve svojoj malenoj priznavši joj koliko je voli i da mu znači kao i on njoj.NEOPISIVO.Posebno se sjećam našeg razgovora u kojem mi je rekao:"Malena moja ne brini se !Ja ću ti doći,sigurno ću ti doći.Obećao sam i doći ću,a ti znaš da ja svoja obećanja nikada ne pogazim niti zaboravim.Doći će ti tvoja ljubav koju toliko dugo čekaš i tada će prestat sva bol i tuga koju osjećaš ti i koju oboje osjećamo.A kada dođem ti budi spremna,jer tog dana ćeš poći samnom i od tada nećemo se nikada više razdvajat..Bićeš ono što si uvijek željela da budeš,bićeš moja zauvijek !" <33

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Sve što je srcu drago, daleko je.. Zaljubljene samo Bog razumije.”
  “I šapnula mu je tiho…”Ej, meni daljina ne znači ništa.”

nedjelja, 21. srpnja 2013.

Jedan jedini.

On je poseban.
On je momak koji me nasmijava iz dana u dan sve jače.
On je momak koji me u svemu podržava i bodri.
On je momak koi će me uvijek saslušati..
On je momak koji zna pravu riječ u pravom trenutku.
On je momak koji moj život čini ljepšim.
On je momak koji mom životu daje smisao.
On je momak zbog kojeg vrijedi živjeti.
On je momak zbog kojeg vrijedi umrijeti.
On je momak kojeg ne treba nikada izgubiti.
On je momak vrijedan svake suze.
On je momak koji ne odustaje.
On je momak koji se voli i kad se ljuti.
On je momak koji zna kada je nešto potrebno.
On je momak koji me razumije.
On je momak koji ne želi da se mijenjam, a promijenio me je.
On je momak koji me voli baš ovakvu kakva zaista jesam.
On je momak koji je samo moj.
On je momak pored kojeg želim ostariti.
On je momak zbog kojeg ustajem sretna.
On je momak zbog kojeg dišem.
On je momak koji me voli,
On je momak koji je sretan što sam tu.


Jer...

Samo on ima ono nešto.
Samo on ima nešto od čega drhitm svaki put kada pričam o njemu.
Samo on može da popravi sve.
Samo on može izvući osmijeh kada bi' najradije plakala.
Samo on ima moje srce.
Samo on je moja prva i posljednja misao.
Samo on je moja ljubav jedina.
Samo on je momak moj voljeni.
Samo on je moja najljepša sadašnjost.
Samo on je osoba koju želim u budućnosti.
Samo on je moja najveća želja.
Samo on je moja najljepša stvarnost.
Samo on je osoba koja trpi sve samnom.
Samo on je momak kojeg vječno želim.
Samo on je moj život.
Samo on je moja sreća najveća.
Samo on je ljubav moja najveća.
Samo on je moj dobar dan.
Samo on je biće moje najmilije.
Samo on je moj ponos.
Samo on je moja snaga.
Samo on je moja savršenost.
Samo on je nešto najbolje.


Jer...


Samo njega volim svim srcem.
Samo njega želim sada.
Samo njega želim uvijek.
Samo njega želim zauvijek.
Samo njega mi nikada nije dosta.
Samo njega sanjam.
Samo njega želim do kraja života.
Samo njega.


Jer...


Živim za dan kada se naši putevi biti 
nerazdvojivi.Živim za dan kada ću te ugledati.Živim za nas i naše sutra,
Živim za njega i našu ljubav.
Živim za nas.



I...

On nema potrebe više nešto da radi, ima me u potpunosti.
Volim ga bez razloga.
Moj je svemir.
Moja je stvarnost iz koje ne želim otići.
On se bori za nas i želi ovo.
Hvala ti što postojiš.
Hvala ti,po ko zna koji put što si uz mene i što me ljubomorno čuvaš.


Jer...


Samo ti milo moje si moja ljubav najveća.
Samo tebe milo moje želim.
Samo tebe milo moje volim puno.
Samo tebe milo moje volim ludo.
Samo tebe milo moje volim neopisivo.
Samo tebe milo moje volim nezamislivno.
Samo tebe milo moje volim nemoguće.
Samo tebe milo moje volim tako stvarno.
Samo tebe milo moje volim najviše.




Moj si svijet.
Moja najljepša stvarnost.

Sve je počelo jedne ljetne večeri.Ne sjećam se tačno koji je bio dan niti datum,ali sjećam se bio je avgust.Sjedila sam u sobi za kompjuterom.Naravno, kao i svaka osoba mojih godina bila sam na facebooku-sada već poznatoj društvenoj mreži.Slučajno sam dodala neku osobu po imenu Esmir,tada već  meni nepoznatoj.Nakon nekoliko minuta "ta" osoba me prihvatila i tada je sve počelo...Počelo je naše prvo dopisivanje na facebooku,upoznavanje,razmjenjivanje informacija pa čak i razmjenjivanje telefonskih brojeva.Malo čudno zar' ne???Zašto sve te prve noći?Ne znamo ni mi sami,ali smo znali da će mo postati bitni jedno drugom.I nismo pogriješili!Stvarno je bilo tako.I sada nakon "11 mjeseci" ništa se nije promijenilo.Čak ni problem koji imamo,prepreka koja nam ne dopušta da ostvarimo svoja maštanja i ispunimo ciljeve koje smo zajedno sagradili.To je "DALJINA"..Prokleta daljina,zbog nje uništavamo sve sto smo zajedno uspjeli da napravimo.Daleko smo ne malo nego..,previše daleko!!!Ne živi u mom gradu i to me ubija.Nismo se još vidjeli uživo,ali obećao je da će mi doći.Obećao je kada napuni 18 godina da će mi doći,doći će "svojoj malenoj",koja bi život dala za njega iako ga još nije dodirnula,niti zagrlila niti poljubila,ali ga čeka i nada mu se svakog trena svakog dana.Nada se da će se pojavit odnekuda kao iznenađenje,jer potreban joj je itekako joj je potreban...Mrzim pomisao da ga nisam još dodirnula,zagrlila,poljubila,osjetila ga kraj sebe,naslonila glavu na njegova prsa da čujem kako njegovo srce kuca,da li će kucati brže što smo se sreli kao i moje što bi???Eto prošlo je 11 mjeseci našeg dopisivanja,zeznja,kasnih telefonskih razgovora koji bi trajali po nekoliko sati,gledanja preko kamere i svega što nas veže.Koliko sam do sad vremena provodila za kompjuterom dopisivajući se sa njim i svake minute bi imali jedno drugom nešto za reći.Najčešće bi me pitao kako sam provela dan?,dan bez njega.Uvijek bi mu napisala da mislim na njega po cio dan,i da mu se nadam nebil' se pojavio odnekuda,a i šta bi mu rekla drugo kad je svaki dan bez njega takav tužan i pun nade,nade da će mi doći.Ubija me pomisao da nisam s' njim kada je sretan,u njegovim sretnim trenutcima,ali naravno,još mi je teže kada je tužan,a ja...ja ne mogu bit' sa njim da ga utješim,da ga nasmijem i da mu kazem da će sve biti dobro.To je najgore od svega,kada mu ne možeš uzeti ruku i stisnuti je,da mu brišeš suze ili da ga zagrliš da mu kažeš tiho riječima "NE BRINI SE SVE ĆE BITI DOBRO" ! :(
Naravno pored svega ovoga postoje i male nesuglasice,svađe,razočarenja.Iako smo govorili jedno drugom sve uvijek je postojalo ono nešto malo što se prešuti,prešuti ali se na kraju otkrije i to malo nešto.Naše svađe u ovih 11 mjeseci su se uglavnom temeljile na saznanju tog nečeg malog,ne bitno dal' se radi o meni ili njemu,koje se pretvori u veliko razočarenje,ali uvijek to riješimo na neki naš način poznat samo nama i sve to se završi onim njegovim "VOLIM TE" od kojeg ja zaboravim na sve i pređem preko svega toga.Na početku svega ovoga bio mi je samo navika,poslije osoba bez koje ne mogu i na kraju postao mi je "SVE".Postao je moj život,zrak koji udišem,postao je sve ono što mi zaista treba,baš sve!Iako većina misli da se ne može zavoljet niti zaljubit na ovaj način griješe,može itekako može samo treba vremena da shvatiš koliko si ustvari opsjednut tom osobom i koliko ti ta osoba ustvari znači,a eto ja sam u ovih 11 mjeseci shvatila da mi Esmir znači život,nešto neopisivo i da bez njega ne mogu dalje !Svaki dan,svaki sat,minuta,sekuda,stotinka je ispunjena mišljenjem o njemu.On mi daje snagu za dalje,za ono što ne mogu pokušam zbog njega,za ono što neću uradim zbog njega(naravno u pozitivnom smislu),ono što ne volim zavolim zbog njega,jednostavno ON i VOLIM GA.
Volim ga svim srcem beskonačno mnogo.I nastavljam da čekam,da čekam sa strpljenjem dan kada će mi doći da budemo zajedno i da ga ne puštam nikad,da napravimo daljinu budalom i da sve ovo bude samo jedna lijepa uspomena!!! :)

I ako ikada bude čitao ovo neka zapamti 4 stvari:

1.JA SAM TU
2.JA GA VOLIM                           
3.JA GA ČEKAM
4.i tu sam,zbog njega,za njega ZAUVIJEK ! <3   

Esmir i Elvira ...!




Kilometri su jako ljubomorni i iskompleksirani mali stvorovi. Ima ih na hiljade i hiljade i svi su isti. Ni po čemu posebni. Nesretni su i mrze sebe jer su tako bezveze i odlučili su da rastavljaju ljude. Eto, ljutite se na te male iskompleksirane gadove ako vam neko nedostaje.
------------------------------------------------------------------------------

Opsujem daljinu i taj grad koji te drži, i ne da ti da budeš uz mene. Opsujem sve dane na kalendaru, osim onog jednog, označenog, osim dana kada ću te vidjeti.

<3333333333333333333333333333




“Daljina je teška. Kilometri koji me odvajaju od tebe kidaju me na komade i uništavaju mi nadu da ćeš konačno doći. Teško mi pada svaki minut koji provedem bez tebe i tvoga zagrljaja. Da mi je da svane dan kada ćeš se pojaviti na mojim vratima i snažno me zagrliti. Nedostaješ i previše.”

Ko kaže da nas daljina dijeli. ne dijeli nas niko i ništa. Daljina je samo riječ i ne znači ništa. Ona spriječava da te vidim,ali ne i da te volim. Kilometri nisu mjera njom da ljubav mjeri se, i da odeš na kraj svijeta,isto volim te. Znaj, i uvijek ću. i čekat ću da se spojimo, da se volimo, čekat ću tebe, čekat srećo. <333
Esmir! <3

“I hajde, dođi mi već jednom. Isuviše dugo gorim od želje da te osjetim kraj sebe. Ugasi telefone, zaboravi adresu da se nikad ne vratiš tamo odakle dolaziš. Dođi i ponesi tvoj osmijeh i ljubav koju mi iz dana u dan dokazuješ. Dođi da se smijemo zajedno. Da se ljubimo na kiši. Dođi da šetamo gradom zagrljeni. Dođi da osjetim miris tvoje kose. Dođi da ti kažem koliko je bolio svaki dan čekanja…” 

 Daljina tako malo znači, kada se neko voli.” - Možda, ali opet znači. To je verovatno rekla neka budala, koja ni ne zna kako je kada je neko daleko, nije pored tebe. Kada ne možeš osetiti njegov miris,dodir, ne možeš ga poljubiti, pogledati ga u oči, ili se smejati zajedno s njjm. Kada ne možete šetati zajedno i držati se za ruke, ili se glupirati u nekom parku. Jednostavno ti fali, fali ti sve to s tom osobom, a najviše, fali ti ona. Pa zato, daljina ne znači, ona ubija.”

subota, 20. srpnja 2013.



Teško je održavati ljubav na daljinu. A je li uopće moguće? Vjerojatno su mišljena podijeljena i da i ne. No, ljubav ne pita, događa se iznenada i ne poznaje granice, a i snažna ljubav pobjeđuje sve. Zato vrijedi probati...

Ah' kako mrzim sto si daleko od mene.
Sjedim,tako mi je dosadno... znaš da mogu o tebi da pišem satima i satima, tako bar uživam i ispunjena sam u potpunosti. Opet želim da pišem o nama :$
Naša priča je počela na tako čudan način, čudan način zezancije, snova, maštanja i sad se sve to skupilo u jedan cilj: ostati zauvijek zajedno.
Nekada smo živjeli, dan za danom bez neke posebne volje za nešto, željeli samo da dan sto prije prodje a sada želimo da se zaustavi vrijeme i da naša ljubav bude vječna.
Boreći se da steknemo nešto zajedno i tražeci bilo koji način da smo skupa sada je sve to iza nas i jedina bitna stvar je MI. Osjećajuci tu bliskost između nas postali smo jedno.
Sada znamo sate provoditi pričajući o
snovima
nadama
ljubavi
ciljevima
o nama i našim planovima...
Sada naš zid niko ne moze da sruši. Zid je isuviše izgrađen da niko ne može savladati sve to.
Hiljadu ljudi je u našem okruženju,ali i od hiljadu jedini si i jedina sam za tebe.
Neka svi znaju da te volim, da te volim i da cu se boriti za ovo.
Želim da,kao i ja, vjeruješ i nas i našu ljubav jer samo tako možemo savladati svaku prepreku, zajedno možemo sve.
Svaku noć, pred spavanje, svi naši prelijepi dani i izlasci daju mi nadu za bolje sutra i moj su razlog sreće. MoŽda ovo neće trajati zauvijek ali sada si moje sve i molim za nas, želim da ovo traje. Nismo savršeni, mi smo samo dvoje ljudi koji se vole.
Pusti me u svoj život, dozvoli da me zavoliš toliko da boli kada nisam tu, da želiš moju blizinu, pusti da budemo jedno drugom sve na svijetu.Jer ... tvoja sam, samo tvoja na svaki mogući način. !


Ja ne čekam sreću, ali zaista. Imam je u tebi. Imam tebe. To mi je dovoljno.